In Amersfoort zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere politieagenten mishandeld. Een groep van zes personen keerde zich tegen een agente, een van de verdachten probeerde haar te wurgen. Toen collega's te hulp schoten, werden ook zij mishandeld.
Het incident gebeurde rond 03.00 uur op de Nieuweweg. Daar was eem ruit van een winkel vernield. Toen de agente een 20-jarige vrouw hierop aansprak, begonnen een andere vrouw en vier mannen zich ermee te bemoeien.
Drie agenten probeerden de groep op afstand te houden, een 21-jarige man probeerde daarop een agente te wurgen. De politie trok daarop het stroomstootwapen, waarna de man zijn wurgpoging staakte.
Het zestal zit vast voor nader onderzoek en verhoor. Drie agenten raakten gewond aan schouder, rug, nek en been. Ze hebben aangifte gedaan. De gewurgde agente is overgebracht naar het ziekenhuis. Zij liep een hersenschudding op en heeft volgens de politie letsel aan het gezicht.
Zes personen in de leeftijd van 17 tot en met 22 jaar uit Bunschoten-Spakenburg zijn opgepakt voor mishandeling. Drie van hen bleken na een alcoholtest te veel te hebben gedronken. Agenten hebben aangifte van poging tot doodslag gedaan.

De politie zoekt getuigen van het incident. Tijdens het incident hebben agenten twee bodycams verloren. Deze wil de politie graag terug. Eventuele getuigen kunnen zich bij de politie melden.