Op donderdag 16 augustus start de derde editie van een uniek foodevenement: een foodfestival tussen de flamingo’s, zebra’s en olifanten. De Amersfoortse dierentuin verwacht grote drukte tijdens het vierdaagse festival.
Verspreid door het park staan foodtrucks waar bezoekers allerlei hapjes kunnen halen terwijl zij langs de dieren wandelen. “Festivalliefhebbers kunnen tot 22.00 uur ’s avonds struinen langs de foodtrucks, genieten van singer-songwriters en een dansje wagen bij de DJ’s”, vertelt projectorganisator Raynor Vos. “Je kunt met een gids mee op pad tijdens een Foodtour langs de dieren en daarnaast hebben wij leuke nieuwe extra’s voor de bezoekers in petto.”
Nieuw dit jaar is een zomerse markt met vrolijke stands in de Stad der Oudheid; bij de leeuwen en tijgers. Ook kunnen bezoekers meedoen aan Dé Grote Vakantieshow, een interactieve show voor jong en oud. “Wie aan dit spel meedoet, hoeft eigenlijk niet meer op vakantie”, aldus Raynor. Het DierenPark Amersfoort Foodfestival vindt plaats van 16 t/m 19 augustus tussen 16.00 en 22.00 uur.