Roy Terschegget staat maanden buitenspel. Uit een mri-scan is naar voren gekomen dat de toekomstig speler van Spakenburg zijn kruisband heeft afgescheurd. Hij moet negen maanden revalideren.
Even leekde blessure mee te vallen, maar een tweede onderzoek bracht het slechte nieuws. Wanneer Terschegget onder het mes gaat is nog niet bekend. In ieder geval mist hij het slot van de Tweede Divisie bij zijn huidige club GVVV in Veenendaal.
De controlerende middenvelder heeft zijn laatste wedstrijd dus al gespeeld voor de club van Panhuis, omdat hij na de zomerstop aansluit bij Spakenburg. In Bunschoten-Spakenburg mist hij dus ook de eerste maanden.
“Ik ging gelijk van het ergste uit”, zegt Terschegget. “Ik had eerst een echo gehad, daaruit bleek dat in mijn binnenband een scheur zat van een centimeter. Die diagnose bleek niet waar te zijn. Daar ben ik op het verkeerde been gezet, waardoor ik positiever was dat het mee zou vallen. Een mri moet het altijd nog uitwijzen. Het bleek dat het helemaal mis was.”
“Je bent voetballer en je denkt er niet bij na. Opeens is het gewoon afgelopen en heb je je laatste wedstrijd voor GVVV gespeeld”, blikt hij terug op het moment dat het gebeurde. Ook kijkt hij al vooruit. “Met Spakenburg hadden we grootse plannen, ook voor mezelf. Nu dat in een keer verschoven moet worden, doet dat wel pijn. Maar ik heb goede reacties gehad. Zij gaan mij er doorheen slepen.”
Bij Spakenburg zou Terschegget gaan spelen onderJohn de Wolf, een oude bekende met wie hij eerder samenwerkte bij GVVV. “Het is vooral vervelend voor hem, nu hij een nieuwe stap wilde maken. Hij is een van onze belangrijkste aankopen”, vertelt De Wolf.
Bij de Blauwen laten ze het nieuws eerst bezinken en gaan ze dan pas nadenken hoe ze het gemis van Terschegget kunnen opvangen in de eerste seizoenshelft.
Het is voor Terschegget de twee keer in zijn carrière dat hij zijn kruisband afscheurt. Eerder overkwam hem dit in 2010.