Jongeren tussen de 15 en 23 jaar die een eigen bedrijf willen starten, kunnen deze zomer vanaf 23 juli zes weken lang meedoen aan het project ZomerOndernemer. Het enige wat zij nodig hebben, is een bedrijfsideeén motivatie.
Via trainingen en workshops leren zij allerlei ondernemersvaardigheden, zoals denken in kansen, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en proactief zijn. Deelname is gratis en de jongeren krijgen zelfs een startkapitaal.
Steeds meer jongeren willen een eigen onderneming starten, maar vaak durven ze die stap niet te zetten of weten zij niet hoe dat moet. Tijdens de driedaagse training van ZomerOndernemer krijgen de jongeren praktische handvatten om zelf aan de slag te gaan. In de vijf weken erna zijn ervaren ondernemers uit de regio beschikbaar als sparringpartner.
Ook zijn de jongeren te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken zij aan hun bedrijf. ZomerOndernemer sluit af met een feestelijke kick-out waarbij de jonge ondernemers hun bedrijf presenteren voor een groot publiek. Na de zomervakantie bepalen de jongeren zelf of ze verder gaan met hun onderneming of niet.
Jongeren die niet kunnen wachten een eigen bedrijf te beginnen, kunnen zich aanmelden via de website www.zomerondernemer.nl of een mail sturen naar amersfoort@zomerondernemer.nl.