Op zaterdag 10 augustus organiseert de Vereniging Vrienden Stoomgemaal Hertog Reijnout voor de 33e keer de jaarlijkse mini-stoomdag. Rondom het stoomgemaal, het bezoekerscentrum en op de grote parkeerplaatszijn diverse stoomattracties en evenementen. Zo is er de stoomwals “De Gebroeders”, de Pipowagen met de halfschaal Stoomtractor “De Haan” en de historische stoomtractor “De Majoor”.
Dit jaar extra aandacht voor de stoomlocomobiel “De Meent”, gebouwd in 1948 voor de Utrechtse wegenbouw Maatschappij en voor het laatst ingezet bij de aanleg van het klaverblad “Oude Rijn” in 1968. “De Meent” zal de stenenbreker aandrijven en de stoomwals zal een gedeelte van de parkeerplaats repareren.
Aan de steiger ligt de grote stoomsleepboot de Adelaar uit 1925 voor een gratis rondvaart op het Nijkerkernauw.
Voor kinderen zijn er ook bijzondere attracties. Ze kunnen meevaren op de kleine en grote stoomboot en meerijden met een stoomtreintje en in stoomauto’s en er is een draaimolen. In het bezoekerscentrum zullen ze hun ogen uitkijken.

Datum: zaterdag 10 augustus; openingstijden van 10.00 tot 16.00 uur.
Niet het grootste stoomevenement van Nederland, maar wel het gezelligste. Voor het hele gezin een heerlijk dagje uit!