De politie concludeert na onderzoek op het lichaam dat vanmiddag in de Eem bij Baarn werd gevonden dat er geen sprake is geweest van een misdrijf. Een schipper van een toeristische fietsboot met tientallenmensen erop ontdekte vanmiddag het stoffelijk overschot in de Eem.
De boot kwam vanuit Amersfoort en wilde aanmeren in Baarn toen de schipper het lichaam zag drijven. Op dat moment waren er meer dan 30 mensen aan boord die op een fiets- of wandeluitje waren.
De schipper heeft na de vondst meteen de politie gebeld. Die heeft sporenonderzoek verricht. Naar aanleiding daarvan concludeert de recherche dat er geen sprake is van een misdrijf.
De schipper van de Eemlijn, een fietsboot die door een team vrijwilligers draaiende wordt gehouden, heeft zich door de ervaring niet uit het veld laten slaan. De boot is na de vondst doorgevaren richting Huizen.