Regelmatig duiken er schilderijen op waarvan het bestaan niet werd vermoed. Museum Spakenburg heeft een uitgebreide collectie kunstwerken die een relatie hebben met de gemeente. Daaronder ook een aantalwerken van de kunstenaar George Petrus Wilhelmus Wildschut. Op een (faillissements-)veiling dook ineens nog een werk van hem op.
Gelukkig was er weinig belangstelling voor het schilderij zodat het museum het tegen een schappelijke prijs kon verwerven. George Wildschut werd geboren in 1883 en overleed in 1966 in Laren, waar hij vanaf 1929 woonde. In de museumcollectie zit een pastel van een hooiberg in Eemdijk. Een andere tekening betreft het café Oog in ’t Zeil in Spakenburg.
Het olieverfschilderij dat nu is verworven toont een in heldere kleuren geschilderde botter die ligt afgemeerd in de Nieuwe Haven aan de zijde van de Havendijk. Het oog voor detail van de schilder blijkt uit de weergave van de ronde bogen in de kademuren, een afbeelding van een kaar (die werd gebruikt om vis levend te houden) en de attributen op de botter. Aan de overkant van de haven liggen een paar botters op de werf van de gebr. Zijl en op de achtergrond de oude dijk langs de haven die rond 1970 is afgegraven. Op het dek zitten drie vissers de situatie in de visserij op dat moment te bespreken. Een schilderij met heldere en frisse kleuren.
Kortom, weer een mooie aanwinst voor het museum. Het schilderij is vanaf heden enige tijd te bezichtigen in het Museumcafé van Museum Spakenburg.