Ook in de vroege ochtendspits surveilleert de politie. Zowel opvallend als onopvallend en zowel binnen de bebouwde kom als daarbuiten.
Dat realiseerde een 25-jarige man zich donderdagochtend rond 6:30uur blijkbaar niet, toen hij op de A12 bij Veenendaal reed. Hoewel zijn voorganger 150 km/h reed en met die snelheid aan het inhalen was, ging dit voor de man nog niet snel genoeg. Hij ging bumper-aan-bumper rijden en drukte zijn voorganger bijna letterlijk aan de kant. Terwijl hij passeerde maakte hij boze handgebaren om nog duidelijker te maken dat zijn voorligger sneller plaats had moeten maken. Velen zullen zich herkennen in de rol van deze voorganger, en hebben ook wel eens te maken gehad met dit soort agressieve bumperklevers.
Helaas voor de bumperklever, was degene die voor hem reed dit keer een agent in een onopvallende surveillanceauto. Zijn boze gezwaai werd beantwoord met een volgteken, en hij kan een boete tegemoet zien van honderden euro’s. De politie hoopt op deze manier dit gevaarlijke en agressieve gedrag, bovendien verkeersergernis nr 1, aan te pakken.