De zomerperiode is een fijne tijd waarin veel mensen op vakantie zijn of een dagje uit. Maar het is ook de tijd waarin inbrekers gemakkelijk toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn of omdatze een raam open zien staan. Wij geven u graag een aantal tips om inbraak te voorkomen.

Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven door o.a. de post weg te halen of de auto af en toe eens op de oprit te zetten. Verder staan ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar heel even naar boven om bijvoorbeeld de was op te hangen.

Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie direct de politie moeten bellen via telefoonnummer 112. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken. Naast deze tips blijft het natuurlijk van belang om te zorgen voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren.