Maandag 19 t/m 23 augustus is in ons dorp weer de jaarlijkse collecte voor de Filippijnse straatkinderen. Het gaat om zo’n 45 vroegere straatkinderen. Die leefden vroeger dag en nacht op straat, maarwonen nu in Sunshine Corner op het eiland Cebu, een van de vele eilanden op de Filippijnen. Daar is een klein jeugddorp aan de rand van de miljoenenstad Cebu City gebouwd. De kinderen wonen in vier huizen, met in elk huis een gewoon gezin bestaande uit een vader, moeder en enkele eigen kinderen, plus nog eens een aantal ‘vreemde’ kinderen. Sunshine Corner bestaat nu ruim 35 jaar. Toen het 10 jaar bestond zijn Dik en Paula van der Sluijs uit Bunschoten-Spakenburg het werk op afstand gaan leiden en dat doen ze nu dus al meer dan 25 jaar. De Filippijnse regering heeft geen geld voor dit werk. Alle kosten van levensonderhoud worden via giften vanuit Nederland betaald.
Er zijn nog veel collectanten nodig, omdat in deze vakantietijd veel mogelijke collectanten even weg zijn. Aanmeldingen graag zo gauw mogelijk bij Dik en Paula, telefoon 2985207 en 06-14054476.