De ouders van de 19-jarige, uit Amersfoort afkomstige, Eltjo Booi hebben hun zoon afgelopen zaterdag verloren toen hij van de Stichtse Brug in het water dook. Vermoedelijk is hij door de klap op het waterbewusteloos geraakt en verdronken. Zijn ouders willen duidelijk maken dat er absoluut geen sprake van zelfdoding was.
Eltjo Booi was weliswaar een waaghals, maar stond volop in het leven. Dat zeggen moeder Appie Booi en vader Ron Broersma tegen het AD. Dat hij volop in het leven stond, kwam onder meer door een traumatische ervaring in het verleden, zo is te lezen. Samen met klasgenoten van de mbo-sportacademie zag hij iemand in de Ardennen verongelukken. Daardoor keek hij niet naar de toekomst maar leefde hij alsof het zijn laatste dag kon zijn. Hij sprong al vaker van een brug in het water, maar nog niet eerder sprong hij van de Stichtse Brug, menen zijn ouders.
Dat hij het water opzocht, komt niet uit de lucht vallen. Volgens zijn ouders had hij een passie voor het water. Als klein kind wilde hij al duiker worden. Hij ging op 8-jarige leeftijd op les bij duikcentrum Wobbegong in Amersfoort. Hij haalde daar brevetten en gaf ook les.
Ondanks zijn ervaring met het water, kwam hij zaterdag niet meer boven. Hij negeerde waarschuwingen van zijn vrienden en de harde wind die woei; hij sprong toch. Zijn vader zegt niemand iets te kunnen verwijten, alleen hemzelf. Hij had met zijn achtergrond beter moeten weten, zo zegt hij.
Moeder Appie gaat de brug niet meer op, zo zegt ze tegen de krant. Ze vermoedt dat Eltjo niet de laatste persoon is die ooit van de brug springt, maar hoopt met haar verhaal tenminste één iemand ervan te kunnen weerhouden eraf te springen.
Bron: RTV Utrecht