In de derde aflevering van Denkend aan Holland maken André van Duin en Janny van der Heijden een boottocht van nieuw- naar oud-Nederland.
Janny en André reizen van A naar A: van het relatief nieuweAlmere – waar ze architectonische hoogstandjes bewonderen- via het oude vissersdorp Spakenburg naar het oude Amersfoort.
In Denkend aan Holland ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden ons mooie Nederland vanaf het water. Elke aflevering trekken ze erop uit met hun boot. Natuurlijk meren André en Janny zo nu en dan ook aan, om de prachtige plekken te bezoeken waar het water hen brengt. Janny kan André veel vertellen over zowel de culturele als culinaire geschiedenis van bepaalde plekken. Dat allemaal in het gezelschap van scheepshond Nhaan; de teckel van Janny.
Denkend aan Holland
Maandag 19 augustus
Om 22.15 uur op NPO 1
Presentatie: André van Duin en Janny van der Heijden