In Baarn is een ontgroeningsritueel van studenten ontaard in een relletje. Een groep studenten uit Leiden kreeg het aan de stok met een nieuwsfotograaf.
De eerstejaars studenten, gekleed in blazers,liepen in ganzenpas over de Eemweg. Ze waren geblindoekt met vuilniszakken en tape en werden begeleid door ouderejaars van wie een aantal een clubdas droeg.
Nieuwsfotograaf Caspar Huurdeman legde het tafereel vast, maar daar waren de begeleiders het niet mee eens. Terwijl ze protesteerden en hem het zicht op het ritueel probeerden te ontnemen, gaf een van de studenten hem een duw, aldus Huurdeman. De jonge man sloeg volgens hem tegen zijn camera en duwde die in zijn gezicht.

De politie moest eraan te pas komen om de studenten duidelijk te maken dat foto’s maken van iets opvallends dat zich op de openbare weg afspeelt gewoon is toegestaan. De handtastelijke student heeft na een gesprek met de politie zijn excuses aangeboden.
De politie zegt desgevraagd dat ze inderdaad heeft bemiddeld in een conflict en dat de zaak inmiddels afgehandeld is. De fotograaf heeft besloten om geen aangifte te doen. De studenten wilden volgens Huurdeman niet bekendmaken van welke vereniging ze waren en ook de politie wil daar niets over kwijt.