Hoewel de leeskringenservice nog niet bij iedereen bekend is, zijn de leeskringen en leeskringkoffers van de Bibliotheek Eemland (in samenwerking met Senia) nog altijd ongekend populair. Al 10 jaar langkunnen leesclubs bij de Bibliotheek Eemland leeskringkoffers lenen. In september starten er 70 leeskringen die gebruik gaan maken van de leeskringenservice.

Naast de leeskringkoffers organiseert de Bibliotheek Eemland samen met stichting Senia regelmatig informatiebijeenkomsten om nieuwe leeskringen op te richten. Ondertussen maken in de regio Eemland al 70 leeskringen gebruik van deze service. 30 hiervan zijn aangesloten bij de Bibliotheek het Eemhuis, 16 bij de Bibliotheek Leusden en de rest zit verspreid over de andere vestigingen.

De Bibliotheek Eemland faciliteert de leeskringen door hen zogeheten leeskringkoffers aan te bieden. In de leeskringkoffers zitten acht dezelfde boeken met achtergrondinformatie over het boek en de auteur. Daarnaast zitten er vragen en gespreksthema’s in waardoor de besprekingen zinvol kunnen zijn. Door lid te zijn van een leeskring verdiepen en verbreden leden niet alleen hun kennis, maar lidmaatschap leidt vaak ook tot langdurige vriendschappen.