Het seizoen van IJsselmeervogels in de Tweede Divisie is goed begonnen. De Rooien wisten, ondanks een snelle achterstand, op de eigen Westmaat met 4-2 te winnen van Jong Sparta. Nieuwkomer Ahmed El Azzoutiwas de matchwinner met twee goals na rust.
IJsselmeervogels begon voortvarend, maar keek na drie minuten wel tegen een achterstand aan. Waar de Rooien een aanval niet af konden ronden, deed Jong Sparta dat via Youssef el Kachati wel.
Het duurde niet lang voor IJsselmeervogels met een reactie kwam. Na een kwartier kreeg de ploeg een terechte penalty, die feilloos benut werd door goalgetter Danny van den Meiracker. Nog geen vijf minuten zette Mike van de Laar via binnenkant paal de 2-1 op het bord.
Toch ging gerust werden met een gelijke stand. Een kleine tien minuten voor rust waren de Rooien andermaal defensief kwetsbaar, waardoor Joshua Sanches de 2-2 kon maken.
Een kwartier na rust nam IJsselmeervogels voor de tweede keer de voorsprong. De van Kozakken Boys overgekomen spits scoorde met het hoofd zijn eerste goal in dienst van Vogels voor de 3-2. De laatste twintig minuten speelde de thuisploeg met een man meer. El Azzouti bekroonde zijn debuut met zijn tweede goal.
3′ Youssef el Kachati [0-1]
14′ Danny van den Meiracker, pen. [1-1]
18′ Mike van de Laar [2-1]
38′ Joshua Sanches [2-2]
59′ Ahmed El Azzouti [3-2]
84′ Ahmed El Azzouti [4-2]
Bijz.
69′ Levi Bouwense (Jong Sparta) krijgt rood (2x geel)