Corrie & Joseph: Het Wilde Oog. Een fotoboek over 17,5 jaar werken met de laatste vrouwen in klederdracht in relatie tot kunst.
Het dragen van klederdracht en hiermee je verbondenheid met de streek uitdrukken,is iets dat binnenkort voorgoed verleden tijd zal zijn. Het Wilde Oog is al jarenlang gefascineerd door vrouwen in klederdracht. In 2000 namen Corrie, Hendrikje en Wijmpje Koelewijn, Spakenburgse traditiedraagsters, de uitnodiging aan om in de wereld te stappen van de kunst, architectuur en vormgeving. Vele en diverse projecten volgden, waarbij ‘De Spakenburgse Diva’s’ een begrip werd.
‘Corrie & Joseph’ is een (beeld)reportage van hun 17,5 jarige geschiedenis. Het boek bevat twee pijlers: Naast de Diva’s ook kunstenaar Joseph Beuys (1921-1986). Twee verschillende werelden die in het universum van Het Wilde Oog wonderlijk samenvloeien. Corrie, Hendrikje en Wijmpje als muzen, Joseph als gids.
Corrie & Joseph, 320 pagina’s, met bijdrages van Merel Bem, Jan Hoek, Daan van Speybroeck, Lot Vekemans, Tjitske Jansen en Koen van Hensbergen.
Tijdens de kunstroute in Spakenburg (13 en 14 september) kunt u een door een Diva gesigneerd boek kopen bij De
Mandemaaker. Bestellen kan ook: info@hetwildeoog.nl