Rook op het plein, geur van eikenhout en vers gerookte vis. Een twintigtal wedstrijdrokers strijden, op woensdag 28 augustus van 10.00 tot 18.00 uur, om de Jacob van Jan trofee in het centrum van Spakenburg.
Genietvan heerlijke vers gerookte paling uit de rookton. Gefileerd op een witte bol of een pondje voor thuis. Serveer paling eens met aardappelen en pâpstip. Zo wordt het een echt Spakenburgs ‘muisje’. Vraag bij de kraam van sponsor Jacob van Jan naar verschillende pâpstip varianten. Samen met lokale dames hebben zij een uniek receptenboekje uitgegeven. Kijk de kunst af bij verschillende rokers. Wie heeft de mooiste presentatie maar vooral de lekkerste paling?
Shantykoor Het Ruime Sop uit Bussum zingt gepassioneerd over woelige baren en verlangende vissersharten. Beleef de sfeer en ontdek het verhaal van de rokerige ambacht. Combineer je bezoek met een ontspannen vaartochtje op een oude botter vanuit de museumhaven. Parkeren is gratis!
Buikje rond gegeten? Blijf dan nog wat langer voor de Zomerse Muziekavond. Van 19.00 tot 23.00 uur bouwt SuitUp! een feest op het Spuiplein.