Dichteres Mattie Goedegebuur (1959) uit Bunschoten-Spakenburg presenteert zaterdag 7 september in Brassserij de Wieken bij de Korenmolen van Bunschoten haar nieuwe bundel ‘Uitgestalde letters’.
Tergelegenheid van de nieuwe uitgave wordt een poëziefestival gehouden. Op het programma staan naast voordrachten van Goedegebuur, ook performances van de dichters Boris Kanen, Rik Raven, Anna Djerek en Anthonie Holslag. Gitaarvirtuoos Bart Schreuder neemt de ‘muzikale versnaperingen’ voor zijn rekening.
Uitgestalde letters is alweer de zesde dichtbundel van Mattie Goedegebuur. Het boek bevat in het totaal 43 nieuwe gedichten, verdeeld over vijf thema’s: part-time, mijmeringen, hartstocht, hartepuin en eerste en tweede natuur. Goedegebuur onderscheidt zich door opvallend empathische poëzie.
De auteur publiceerde in 2014 haar debuut pure poëzie. Een jaar later volgde Dubbeldichters, een zogeheten poëziebattle met Derrel Niemeijer (1977-2016). In 2017 verschenen ontsluierd en Ga maar, lief. Een jaar later publiceerde Uitgeverij Heimdall Afscheid voor nu.
De nieuwe bundel wordt uitgebracht door Uitgeverij Hub Dohmen, een uitgeverij van hedendaagse poëzie. Hub Dohmen publiceerde sinds 2014 (deels onder de imprint Heimdall) bijna negentig dichtbundels van Nederlandse en Vlaamse auteurs. Een van de doelen van Uitgeverij Hub Dohmen is de promotie van poëzie. Dit najaar staat voor het eerst dus het PoezieTheater op het programma.