In het gemeentehuis worden zeer regelmatig exposities gehouden. Op 2 september zal de expositie van Rita van der Kant-Klomp uit Amersfoort geopend worden. Vanaf 1994 kwam zij regelmatig in onze gemeenteom een aantal inwoners te portretteren. Vrouwen in de originele klederdracht, kinderen tijdens de visserijdagen en mannen bij de uitoefening van hun traditionele beroep. Dit resulteerde in een expositie in het gemeentehuis van Bunschoten in 1997. Nu, een generatie later, opnieuw een tentoonstelling met veel oude, maar ook nieuwe aquarellen met hetzelfde thema: Portretten van Bunschoten-Spakenburg
De expositie loopt van 2 september tot eind oktober en is te bezichtigen op werkdagen tijdens kantooruren (maandag tot en met donderdag van 8:30-17:00 uur; woensdag 8:30-19:00 uur en vrijdag van 8:30-12:00) en in voorkomende gevallen op afspraak, in het Gemeentehuis in Bunschoten.
Rita van der Kant-Klomp zal aanwezig zijn in het Gemeentehuis tijdens de Kunstroute dagen.