De Stint zal niet met de start van het nieuwe schooljaar op de weg rijden. Dit was niet alleen het streven van de fabrikant uit Bilthoven, maar ook van het ministerie en de RDW. Nieuwe regelgeving vanuitEuropa zorgt voor extra vertraging.
De nieuwe Stint voldoet aan de Europese regelgeving. “Er zijn steeds meer stepjes, segways en hoverboards op de weg ook in het buitenland. En door onduidelijke regelgeving gebeuren daar soms ongelukken mee. Daarom heeft de Europese Commissie begin augustus besloten dat deze bijzondere voertuigen, waaronder ook de Stint, onder de machinerichtlijn moeten vallen. En daar horen weer andere veiligheidseisen bij”, vertelt fabrikant Edwin Renzen.
Zo moet de Stint nu een zogenoemde rolkooi krijgen. “Dit is een stalen kooi die over de bakfiets wordt geplaatst, zodat de kinderen veilig zitten als de Stint over de kop gaat”, vertelt Renzen.
Volgens de fabrikant is dit nog nooit gebeurd. Hij vindt het vervelend dat hij kinderdagverblijven teleur moet stellen. “We hebben pech. Dit is Europa en we moeten de instructies volgen. Ik heb wel het gevoel dat de RDW en het Ministerie de wil hadden om de Stint op tijd weer op de weg te krijgen”, vertelt Renzen.
Er lopen ook nog keuringen bij de RDW, die de registratie van motorvoertuigen verzorgt.
Bron: RTV Utrecht