Afgeschreven windmolens hergebruiken als gevelpanelen. Met dit bedrijfsidee werd Sven van Beek (20) uit Harderwijk regiowinnaar van ZomerOndernemer Amersfoort 2019. Dit werd 29 augustus, bekendgemaakttijdens de feestelijke afsluiting.. Sven mag de regio Amersfoort in oktober vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale. Ook Houcine Kandil (19) maakt daar kans op, want met zijn webshop voor ‘kitchentools’ eindigde hij als tweede.
Sven en Houcine zijn twee van 25 jongeren die de afgelopen zomer hebben nagedacht over en gewerkt aan hun eigen bedrijf. Via trainingen en workshops leerden zij allerlei ondernemersvaardigheden, zoals denken in kansen, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en proactief zijn. Daarnaast kwamen de jongeren in contact met regionale ondernemers via de pool van Business Buddy’s en door aan te schuiven bij een BNI-ontbijt.
Tijdens de Kick Out, in en om de arena van Lomans Installatiebedrijf, had elke ZomerOndernemer een eigen presentatie ingericht. Familie, vrienden, sponsors, ondernemers, wethouders, onderwijsinstellingen en andere belangstellenden kregen zo een goed beeld van de variatie, originaliteit en plannen. Naast Sven (Windcycle Construction) en Houcine (Dragonskitchen.nl) presenteerden onder andere interieuradviseur Angela van Doorn (Amersfoort, Mima Interieur), zangeres Jasmijn Hendriks (Soest, Jasmin Ann), Colin Tentije (Barneveld, kerstbomenaanhuis.nl), Julian Rijken (Soest, Game Development), Joaquín Rinsma (Baarn, Promovideo) en DJ Ties Meulenkamp (Amersfoort) vol enthousiasme hun kersverse onderneming.
ZomerOndernemer is een landelijk initiatief van The New Entrepreneur en vond voor de vierde keer plaats in de regio Amersfoort. Het project werd onder andere mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van de gemeenten Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg.