Bij Spakenburg waren de gezichten zuur na afloop van de 4-2 thuisnederlaag tegen AFC. Het spel van de Blauwen was een wereld van verschil in de eerste en de tweede helft. Aanvoerder Barry Beijer noemthet een schande.
“Als je met 1-0 de rust in gaat, mag je tevreden zijn”, zegt Beijer na afloop tegen RTV Utrecht. “Je bespreekt dat je vanuit de organisatie moet blijven spelen en door moet gaan met wat je aan het doen bent. En dan begin je zo…
“Het is een schande. Echt een schande. Je kunt het over een hoop dingen hebben, maar als je in de eerste helft zo goed staat. In de tweede helft gaan zij opportuun spelen en toen leken het de mannen tegen de jochies”, aldus de verdediger.
“Een wedstrijd duurt 90 minuten”, zegt trainer John de Wolf op het grote verschil tussen de eerste en de tweede helft. “We spelen de eerste 35 minuten zoals we willen spelen. De opbouw was fantastisch.” Het resulteerde in een 1-0 voorsprong bij rust.
“Het onweerde bij hen in de rust, dus je kon het verwachten. Voordat we zitten sta je alweer met 2-1 achter. Zeker de eerste helft hebben we veel energie erin gestoken, dat moet je terugbetalen. De eerste twee tegengoals waren cruciale fouten. We voetbalden niet meer de tweede helft.”