IJsselmeervogels heeft ook de tweede wedstrijd van dit Tweede Divisie-seizoen gewonnen. Op bezoek bij Excelsior Maassluis zorgde een bliksemstart voor een 3-1 zege van de Rooien.: 000:35
Het openingskwartierwas helemaal voor de bezoekers. Na een goede kans van Excelsior Maassluis sloeg IJsselmeervogels toe. Robbert Olijfveld krulde de bal in de verre hoek voor de 0-1, waarna zijn mede-aanvaller Danny van Meiracker met een kopbal de voorsprong verdubbelde.
De restant van de eerste helft ging gelijkop, maar IJsselmeervogels trok de 2-0 over de streep tot de rust. Na de pauze werd het iets slordiger aan de kant van de Rooien, die de voorsprong konden verdedigen. Een slotoffensief van Excelsior Maassluis werd vakkundig tegengehouden door de Vogels.
In de blessuretijd van vijf minuten wist IJsselmeervogels zelfs nog de 3-0 op het scorebord te zetten. Van den Meiracker legde bal panklaar voor verdediger Gillian Justiana, die voor het slotakkoord zorgde. Een trefzekere penalty van Excelsior Maassluis daarna was alleen voor de statistieken.
De overwinning betekent de tweede zege op rij voor IJsselmeervogels in dit nog prille seizoen van de Tweede Divisie. De ploeg van trainer Ted Verdonkschot is nog zonder puntverlies en staat daardoor aan kop.
10′ Robbert Olijfveld [0-1]
16′ Danny van den Meiracker [0-2]
90′ Gillian Justiana [0-3]
90′ Vincent van den Berg, pen. [1-3]
Bron: RTV Utrecht