Ze hadden zes weken vrij, maar vanaf vandaag moeten ook scholieren weer aan de slag. De zomervakantie zit er namelijk op. Daarmee is de zomervakantie voor alle basis en middelbare scholieren in Nederlandvoorbij.

Het einde van de langste schoolvakantie brengt een aantal tradities met zich mee. Zo waarschuwt Veilig Verkeer Nederland (VVN) zoals elk jaar automobilisten om extra uit te kijken. De eerste periode na de vakantie gaan veel kinderen voor het eerst naar school op de fiets, en dat kan gevaarlijk zijn.

VVN ziet na de zomer altijd een piek in het aantal aanrijdingen tussen auto’s en fietsende scholieren. VVN: “Kinderen die voor het eerst naar de middelbare school gaan, fietsen een voor hun nieuwe route met onbekende verkeerssituaties. Ook voor automobilisten is het na een relatief rustige periode op de weg weer even wennen.” Daarom hangen er nu in veel straten spandoeken met de campagneslogan ‘De scholen zijn weer begonnen’.

En niet vergeten…., het sinds 1 juli verboden is om met een telefoon in de hand te fietsen. De boete is 95 euro.