Amersfoort doet mee aan de Dutch Sustainable Fashion Week, die van 4 t/m 13 oktober wordt georganiseerd. Op zaterdag 5 oktober tonen 3 2e hands kledingwinkels hun collectie voor het najaar van 2019.Tijdens 3 shows op het Sint Jorisplein, om14.00, 15.00 en 16.00 uur, zullen modellen een mix van diverse stylen op het gebied van 2e handsfashion showen. Zo laten ze zien dat 2e handskleding helemaal hip is! Aan de modeshow doen Catwalk, Pearls & Roses en Lefft mee. Najaarsmode dames, kinderen, schoenen, tassen en accessoires… alles komt aan bod.
Elke show wordt afgesloten met een fantastische galajurk gemaakt van 17 tweedehands gele jeans. Deze is gecreëerd door Catwalk Projects, het duurzame label van ontwerpster Ellis van Asperen. In haar atelier werkt ze met tweedehands designkleding.
Deze bevlogen onderneemsters proberen de inwoners van Amersfoort en omgeving zo bewust te maken van de invloed van kleding op onze aarde.
Tijdens deze dag zullen er ook enkele kraampjes aanwezig zijn, waar leuke vintage en duurzame items worden verkocht.