Tijdens de Kunstroute presenteren diverse kunstenaars hun werk in een veelzijdige route door Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk. Op vrijdag 13 september (van 15.00 tot 21.00 uur) en zaterdag 14 september(van 10.00 tot 17.00 uur) kunt u genieten van de enorme creativiteit in onze gemeente met Art & Food als thema. Ook dit jaar is het gemeentehuis de startlocatie van de Kunstroute.
In het gemeentehuis is een gevarieerd programma samengesteld met, net als vorig jaar, een overzichtstentoonstelling. Als bezoeker mag u aangeven wie van de kunstenaars het thema het beste heeft weergegeven en volgens u de publieksprijs verdient.
Ook aan de kinderen is gedacht. Voor hen is er dit jaar weer een KidsKunstroute in het gemeentehuis. De beste en leukste inzending wint een prijs, die zaterdag rond 18.00 uur wordt uitgereikt.
Samen met de gemeente Bunschoten presenteert de Historische Vereniging Bunscote een bloemlezing van het historische fotomateriaal dat zij digitaliseren en toegankelijk maken voor publiek via www.erfgoedbunschoten.nl.
Ook is een aantal attributen tentoongesteld van Wouterus Beukers, burgemeester van Bunschoten van 1847 tot 1896. Zo zijn onder meer zijn bureau en ambtsketen te bewonderen. Verder kunt u in het gemeentehuis terecht voor exposities van verschillende kunstenaars, waaronder de tentoonstelling “Portretten van Bunschoten-Spakenburg” van Rita van der Kant-Klomp.
Kom gerust langs tijdens de openingstijden van de Kunstroute. De koffie en thee staat voor u klaar! Voor meer informatie over de Kunstroute kunt u terecht op de Facebookpagina van het Cultuur Platform Bunschoten of www.cultuurplatformbunschoten.nl.