Dinsdag 1 oktober start de landelijke campagne Stoptober. Doel van de campagne is rokers stimuleren om in oktober 28 dagen niet te roken. Op woensdag 18 september om 10.00 uur geeft wethouder Alice Koksamen met het bedrijf Van Diermen Masterbakers het startsein voor deze campagne.
De aftrap vindt twee weken voor de daadwerkelijke start van de campagne plaats, zodat men nog de tijd heeft om zich aan te melden om de uitdaging in oktober aan te gaan. In de gemeente Bunschoten doen dit jaar naast Van Diermen Masterbakers ook andere bedrijven, kerken en sportverenigingen mee met Stoptober. Samen met bijvoorbeeld collega’s de uitdaging aangaan vergroot namelijk de kans op succesvol stoppen met roken.

Uit onderzoek blijkt dat vrijwel elke roker graag wil stoppen. De ervaring leert dat Stoptober rokers over de drempel helpt. Na 28 dagen niet roken, heeft men vijf keer meer kans om blijvend niet meer te roken. Inschrijven om mee te doen kan via www.stoptober.nl. Mensen die zich inschrijven kunnen o.a. gratis gebruikmaken van een mobiele app die ondersteuning biedt en ze ontvangen het Stoptober magazine.