Zorg- en Wooncentrum De Haven heeft de gebouwen Elburg en Kampen in gebruik genomen. Op dinsdag 3 september verhuisden vijf kleinschalige woongroepen van het hoofdgebouw naar deze twee nieuwe woongebouwen.Daarnaast is een zesde groep geopend. Dit betekent dat De Haven haar zorgplekken uitgebreid heeft met maar liefst 64 plaatsen en dat de nieuwbouw bij De Haven is voltooid. Een mooie ontwikkeling voor de ouderenzorg in Bunschoten, meer ouderen kunnen hierdoor de juiste zorg ontvangen. Maar liefst acht woongebouwen werden er in de afgelopen jaren op het terrein van De Haven gebouwd om zo tegemoet te komen aan de groeiende zorgvraag.
De verhuizing betekent dat er nog twee woongroepen leeg staan in de nieuwbouw. De verwachting is dat dit najaar ook deze laatste twee groepen worden geopend. De cliënten van de kleinschalige woongroepen beschikken allemaal over een eigen slaapkamer en maken gebruik van een gezamenlijke huiskamer. Er wonen maximaal acht cliënten, zodat zorgmedewerkers de herkenbaarheid en nabijheid kunnen bieden die deze cliënten zo nodig hebben. Om de cliënten optimale bewegingsvrijheid te bieden, is het mogelijk om de afgesloten Beleeftuin te bezoeken.
De ruimten in het hoofdgebouw die zijn vrijgekomen na de verhuizing worden gereed gemaakt voor het starten van nieuwe vormen van zorg, zoals eerstelijnsverblijf en palliatief-terminale-zorg. De verwachting is dat dit in november van start kan gaan.
Inmiddels kent De Haven een forse wachtlijst, er zijn veel mensen die zorg nodig hebben en wachten op een plek in De Haven. Dankzij de uitbreiding kunnen binnenkort meer mensen die nu op de wachtlijst staan in aanmerking komen voor een opname in De Haven, mits er voldoende zorgmedewerkers worden gevonden.
Om alle cliënten van de benodigde zorg te voorzien is De Haven nog op zoek naar verzorgenden en verpleegkundigen. Zolang nog niet voldoende medewerkers zijn gevonden, kan een aantal woongroepen nog niet worden geopend.
Daarom wil De Haven ook een dringend beroep doen op de inwoners van Bunschoten: kent u een verzorgende of verpleegkundige? Attendeer hem of haar op de vacatures in De Haven. Alle vacatures zijn te vinden op www.werkenbijdehaven.nu.