Deftig geklede heren met krulsnorren in tweedjasjes, die op een klassieke motor door de straten van Amersfoort ronken. Op 29 september is het zover, dan begint én eindigt de historische stoet The distinguishedgentleman’s ride in Amersfoort.

De deelnemers, waar trouwens ook vrouwen tussen zitten, gaan allemaal gekleed in ouderwetse kostuums. Denk aan tweedjasjes, brogues schoenen, klassieke strikken en passende manchetknopen. Uiteraard mag een mooie krulsnor en flinke baard niet ontbreken (bij de mannen, dan…). Ze rijden op klassieke motoren en brommers.

De tocht wordt inmiddels in meer dan zevenhonderd steden in zo’n 110 landen gereden. Alle ritten zijn op dezelfde dag. In Amersfoort hebben zich al meer dan honderd deelnemers aangemeld. De start en de finish van de tocht zijn op 29 september op het Lieve Vrouwekerkhof. De route, van in totaal zo’n 50 kilometer, gaat vervolgens dwars door Amersfoort, Hoogland-West, een deel van Hoevelaken en Leusden.