Door een tekort aan vrijwilligers heeft het team van het radioprogramma Eemland1-Sport moeten besluiten om te stoppen met de zaterdaguitzendingen. Het programma gaat nog wel door in een afgeslankte vorm.Daarmee is er op de zaterdagmiddag een einde gekomen aan één van de langstlopende programma’s bij de LOS.
Eemland1/LOS-Sport is een radioprogramma dat bij de uitzendingen op zaterdag minimaal twee mensen in de studio en de verslaggevers op de velden nodig heeft om het programma te kunnen maken. Met name de bezetting in de studio (Geluidsmixer/technicus en presentatie) is door het stoppen van een aantal vrijwilligers niet meer elke week voldoende om een uitzending mogelijk te maken. Daarnaast is ook het aantal verslaggevers minimaal om iedere zaterdag bij de wedstrijden van de plaatselijke voetbalclubs aanwezig te kunnen zijn.
Het huidige team zou graag een doorstart maken, maar alleen onder de voorwaarde dat de bemensing weer helemaal op orde is.
LOS-Sport is niet geheel uit de lucht verdwenen, want het programma blijft nog wel verslag doen van (doordeweekse) bekerwedstrijden van de plaatselijke voetbalclubs en de derby’s tussen de blauwen en de rooien. Woensdag 25 september zal de KNVB-bekerwedstrijd Spakenburg – SDO bij LOS-Sportradio te volgen zijn.
De luisteraars van LOS-Radio blijven op de zaterdagmiddag overigens niet verstoken van de verrichtingen van Spakenburg, IJsselmeervogels en Eemdijk, want het sportprogramma van Radio M is dan op de LOS te horen.