Het zit Spakenburg nog niet mee dit seizoen in de Tweede Divisie. De Blauwen leken na een spectaculaire slotfase de eerste seizoenszege te boeken tegen Jong Sparta, maar in de laatste minuut van de blessuretijdging het tóch fout. Op de Westmaat werd het 2-2.
Bij Spakenburg was de druk er zeker. Als hekkensluiter begonnen de Blauwen aan dit duel met de Rotterdamse beloften. Bevangen door de spanning was Spakenburg niet, de beginfase was namelijk vermakelijk met mogelijkheden aan beide kanten.
De verdediging van Spakenburg stond goed opgesteld en hield in de eerste helft het doel schoon. Aan de andere kant van het veld was de ploeg van trainer John de Wolf niet scherp genoeg om de eigen kansen af te maken. De beste kans was voor Kevin Sterling, maar hij wist in twee instanties de bal niet in het doel te krijgen.
Kort na rust kreeg Spakenburg een domper te verwerken. Scheidsrechter Voncken wees na de stip na een vermeende overtreding van Barry Beijer, maar er waren alom twijfels. De penalty ging wel door en werd benut door Ayoub Boukhari, die daarmee de Blauwen op 0-1 achterstand zette.
Vijf minuten voor tijd kreeg Spakenburg de kans om op gelijke hoogte te komen. Na hands kregen de Blauwen een strafschop, die probleemloos verzilverd werd door Marlon Versteeg: 1-1. De van De Graafschap gehuurde aanvaller maakte kort daarop ook nog de 2-1 na een rebound. En dus leek Spakenburg af te stevenen op de eerste zege van het seizoen.
De opluchting werd diep in blessuretijd echter verslagenheid. De Blauwen verspeelden een bijna zekere zege door een goal van Gianni Dos Santos in de 94ste minuut. Spakenburg komt door het gelijkspel op twee punten uit vijf duels.
50′ Ayoub Boukhari, pen. [0-1]
85′ Marlon Versteeg, pen. [1-1]
88′ Marlon Versteeg [2-1]
94′ Gianni Dos Santos [2-2]