Burgemeester Melis van de Groep reikte vrijdagochtend 27 september de gemeentelijke Pluim uit aan Sander Kramer. Hij ontving de Pluim voor het redden van Klaas Huijgen.
Donderdag 19 september was SanderKramer zijn hond aan het uitlaten, toen hij zag dat een man het water infietste. Zonder te aarzelen is hij het water in gesprongen om het slachtoffer weer boven water te halen. Omstanders hebben de hulpdiensten gebeld en geholpen om het slachtoffer uit het water te halen. Door het kordate en daadkrachtige optreden van Sander Kramer is erger leed voorkomen. Hij is hiermee een voorbeeld voor anderen.

De Pluim wordt uitgereikt aan personen die zich aantoonbaar in de Bunschoter gemeenschap verdienstelijk hebben gemaakt of een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. De vrouw van Klaas Huijgen heeft de burgemeester benaderd om een Pluim uit te reiken aan de redder van haar man. De jury adviseerde het college van burgemeester en wethouders over het toekennen van de gemeentelijke onderscheiding aan de heer Kramer.