Koploper IJsselmeervogels heeft de sterke seizoensstart in de Tweede Divisie voort weten te zetten tegen AFC. Spits Ahmed El Azzouti kreeg het na rust op zijn heupen en met een hattrick was hij bepalendbij de 5-1 zege.
De wedstrijd begon met een emotionele minuut stilte ter ere van de afgelopen week plotseling overleden verzorger Lex Swaan van AFC. Toen de Amsterdammers na een kwartier via Raily Ignacio op voorsprong kwamen, droeg de spits die ook op aan Swaan.
Een slordig IJsselmeervogels wist nog voor de rust gelijk te maken. Robbert Olijfveld schoot de bal in de verre hoek: 1-1. Dat was ook de ruststand.
De Rooien kwamen flitsend uit de kleedkamer, want via Ahmed El Azzouti werd het snel na de pauze 2-1. De spits stond na een afgeslagen corner op de goede plek bij de tweede paal om de bal binnen te tikken. Kort daarna kreeg El Azzouti weer een grote kans, maar hij lobte de bal over.
Tien minuten na zijn goal wist de aanvaller dan toch zijn tweede van de middag te maken. Van net buiten de zestien schoot hij met een droge knal de 3-1 binnen. El Azzouti wist een kwartier voor tijd na een schitterende aanval zijn loepzuivere hattrick compleet te maken met een fraai stiftje: 4-1.