De Nederlandse handbalsters hebben ook hun tweede kwalificatiewedstrijd voor het EK van volgend jaar met overtuigende cijfers gewonnen. Met regiogenoten Laura van der Heijden uit Leusden en Angela Malesteinuit Bunschoten versloeg Oranje Griekenland in Kozani met 43-18.

Drie dagen eerder was Oranje in Eindhoven de EK-kwalificatie begonnen met winst op Oostenrijk (32-24). Tegen de Oostenrijkse vrouwen was de stand halverwege nog in balans (13-13), maar in en tegen Griekenland trok de ploeg van Mayonnade de wedstrijd al in de eerste helft naar zich toe. Oranje ging rusten met een voorsprong van 21-13. In de tweede helft liep de nummer 3 van het laatste EK steeds verder weg bij de Grieken.

Oranje vervolgt de kwalificatiereeks in maart met twee wedstrijden tegen Spanje. De nummers 1 en 2 van de groep plaatsen zich voor het EK, in december 2020 in Noorwegen en Denemarken.