Vrijdagavond 27 september kwamen zo’n veertig veteranen met partners en nabestaanden bijeen in de Salentein Lounge van IJsselmeervogels. Ook waren veel jonge veteranen op deze avond aanwezig. De avondbegon met een presentatie door een veteraan over de vraag: wat doet een missie met je? Na afloop van de presentatie sprak burgemeester van de Groep zijn waardering uit voor het werk en de inzet van de veteranen. Daarna konden de veteranen genieten van een warm en koud buffet, dat gedeeltelijk gesponsord werd door slagerij Gerard van Twillert.
Na het buffet bleven de veteranen nog lang bijeen. Vele verhalen en ervaringen werden uitgewisseld. Daarbij bleek dat veteranen van verschillende generaties elkaar goed aanvoelen.
Uit gesprekken bleek dat het delen van gezamenlijke ervaringen uitermate belangrijk is. Loyaliteit en onderlinge kameraadschap waren deze avond kernbegrippen. De aanwezigen waren allen zeer te spreken over de invulling van deze avond. ‘Voor herhaling vatbaar’ was de opmerking die deze avond regelmatig werd gehoord.
Mede dankzij de inzet van het barpersoneel, het beschikbaar stellen van de Salentein Lounge kunnen de veteranen terug zien op een zeer geslaagde avond