Eemdijk-trainer Willem Romp is blij dat zijn gekozen systeem, 5-3-2, voorlopig werkt. Die formatie werd uit nood gekozen en heeft de ploeg voorlopig geen windeieren gelegd.
Zaterdag was Eemdijk met 2-0de baas over Staphorst. “We houden weer de nul en we maken er twee, dat zijn drie punten dus dan is iedereen snel tevreden”, aldus Romp tegenover RTV Utrecht. Eemdijk speelt een stuk verdedigender dan het de afgelopen seizoenen deed.
“Een aantal jongens zijn niet inzetbaar, daar hebben we ons systeem op moeten aanpassen. Soms kom je dan ergens bij uit dat je denkt van dit bevalt, dat is momenteel het geval. Ik heb voorlopig nog geen reden om daarvan af te stappen.”
Eemdijk staat in de Hoofdklasse B op dit moment tweede. “We hebben slechts drie doelpunten tegen. Voor nu ben ik heel tevreden, we moeten het alleen nog aan de bal attractiever krijgen”, aldus de oefenmeester. “We scoren telkens genoeg en dat is het belangrijkste. Als we er elke week één meer scoren dan de tegenstander dan is dat al genoeg”, vult Klaas de Graaf zijn trainer aan.

Tegen Staphorst was verdediger De Graaf één van de doelpuntenmakers. “De bal viel precies goed. Ik moest hem in eens nemen. Toen ik hem raakte wist ik die gaat er in”, en zo geschiede voor De Graaf. “Dat is een heerlijk gevoel.”