IJsselmeervogels heeft de regioderby in de Tweede Divisie tegen GVVV eenvoudig gewonnen. De ongeslagen koploper was op Panhuis met 3-0 de baas over de Veenendalers.
Minder dan tien minuten hadden debezoekers nodig om op voorsprong te komen. Het was, wie anders, Ahmed El Azzouti die de score opende: 0-1. Tien minuten later verscheen ook de 0-2 op het scorebord. Nadat El Azzouti was neergehaald, kreeg IJsselmeervogels een strafschop. Danny van den Meiracker faalde zoals gewoonlijk niet. Op twee gele kaarten na kwam GVVV verder niet in het spelbeeld voor in de eerste helft.
Na een vrije trap van Maikel de Harder in de 80e minuut wist Van den Meiracker opnieuw te scoren. Hij volleerde de 0-3 het doel in en bepaalde daarmee de eindstand op 3-0 in het voordeel van de Rooien uit Bunschoten-Spakenburg.

9′ Ahmed El Azzouti [0-1]
19′ Danny van den Meiracker, pen. [0-2]
80′ Danny van den Meiracker [0-3]

Na zes wedstrijden in de Tweede Divisie gaat IJsselmeervogels alleen aan kop met 19 punten. GVVV staat in de middenmoot. Volgende week staat er voor IJsselmeervogels opnieuw een derby op het programma. Op De Westmaat ontvangt de ploeg van Ted Verdonkschot Spakenburg.