Bent u voorbereid op criminaliteit? Met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. Daarom staat deze week in het teken van veiligheid. Dit jaar ligt de focus vande Week van de Veiligheid op het voorkomen van heling; het (ver)kopen of bezitten van gestolen goederen.

Heling kunt u op verschillende manieren tegenaan. Bijvoorbeeld door tweedehands goederen te controleren. Het (ver)kopen hiervan is namelijk strafbaar. Met de Stop Heling-app (of via www.stopheling.nl) kunt u zaken als het serienummer of kenteken van tweedehands goederen checken voor de aankoop en het eventueel bij de politie melden als het als gestolen geregistreerd staat. Waardevolle eigendommen kunt u zelf ook op deze manier registreren. Na diefstal is de kans dan groter dat u de gestolen spullen terugkrijgt en dat de politie de dader kan achterhalen.

Meer weten?
Bent u als inwoner of ondernemer op zoek naar meer informatie over dit onderwerp? Dan kunt u terecht op de website www.deweekvandeveiligheid.nl voor bijvoorbeeld tips en (online) trainingen.