Door oude elektrische apparaten of kapotte spaarlampen (e-waste) in te leveren bij een Wecycle-inleverpunt, krijgen deze een nieuw begin. Door apparaten en lampen te recyclen tot nieuwe grondstoffen kunnennamelijk weer nieuwe producten worden gemaakt. Om deze inzameling te stimuleren, vindt van maandag 14 tot 21 oktober de Nationale Recycleweek plaats.

In 2018 heeft Wecycle, samen met inzamelpartners, maar liefst 105,5 miljoen kilo e-waste ingezameld! Onder e-waste verstaan we alle afgedankte apparaten met een stekker of (oplaadbare) batterij en tl-buizen, spaar- en ledlampen. Door deze producten te recyclen, ontstaat er een cirkel van produceren, gebruiken, inleveren, recyclen en wederom produceren.

Inwoners die tijdens de Nationale Recycleweek (minimaal) drie oude lampen inleveren bij het aanbiedstation, ontvangen een leuk en leerzaam kaartspel (op is op). Voor meer informatie kunt u terecht op www.wecycle.nl of www.heelhollandrecyclet.nl.