In het provinciehuis in Utrecht waren maandag honderden protesterende boeren aanwezig. Ze vertrokken eerder die ochtend met de trekker vanaf verzamelpunten in Veenendaal, Vreeland, Abcoude, Baarn, Lexmond,Breukelen en De Meern. Ze protesteerden tegen de stikstofmaatregelen van de provincie.
De actie leidde vooral tot problemen op de A27. Ook een aantal buslijnen had last van het protest.
Omdat er in de buurt van het provinciehuis onvoldoende ruimte was voor de ruim 200 trekkers, stonden de voertuigen in de hele omgeving geparkeerd.
In De Meern kwamen maandagmorgen al meer dan 80 boeren samen om naar het provinciehuis te gaan
Verslaggever Mark van der Wel meldde, dat de sfeer op het provinciehuis gemoedelijk was. “De boeren mogen gewoon naar binnen en kunnen straks in gesprek met de gedeputeerde. Er is ruimte voor zo’n 300 boeren.”
De provincie nam de nodige veiligheidsmaatregelen om ervoor te zorgen dat het protest rustig verliep.