Patiƫntenorganisatie Longkanker Nederland en Meander Medisch Centrum houden op zaterdag 2 november 2019 de Landelijke Dag Longkanker voor mensen met longkanker en hun naasten. De dag start om 11.00 uuren vindt plaats in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. November is uitgeroepen tot longkankermaand. Wereldwijd wordt er tijdens de Lung Awareness Month door patiƫntenorganisaties extra aandacht besteed aan longkanker, zoals deze themamiddag.
Longarts Sander de Hosson houdt een lezing over palliatieve zorg. Verder zijn er lezingen van Care for Cancer over stoppen of doorwerken, vertelt longarts Sjaak Burgers over onderzoek naar longkanker en geeft hoogleraar Michel van de Heuvel een lezing over chemotherapie en immuuntherapie. Daarnaast biedt de dag gelegenheid om lotgenoten te ontmoeten en is er ruimte voor ontspanning. Zo kunnen bezoekers een foto laten maken en ontspannen bij een handmassage. Ook is er een informatiemarkt. Voor iedereen die niet aanwezig kan zijn, maar wel graag de presentaties wil volgen, is er een livestream beschikbaar.

Deelname aan deze dag is gratis. Aanmelden kan tot 28 oktober via www.longkankernederland.nl. Op de website staat ook meer informatie en het programma.