Leerlingen van Aeres Nijkerk konden vrijdag zelf ondervinden welk effect alcohol en drugs hebben op je rijgedrag. In een 3D- tripping simulator konden (toekomstige) jonge bestuurders op een veilige manierervaren dat alcohol, drugs en verkeer niet samengaan.
De actie maakt deel uit van de campagne ‘Rijden Zonder Invloed’, waarin aandacht wordt gevraagd voor de gevolgen van het rijden onder invloed van alcohol, drugs en zware medicijnen. Het campagneteam was op 18 oktober aanwezig bij Aeres. Leerlingen konden plaatsnemen in de 3D- Tripping Simulator. In een Virtual Reality-wereld beleefden ze met een Oculus Rift bril zelf wat het effect is van alcohol en drugs achter het stuur. Ook was er een alcokart aanwezig. Dit is een speciale kart die voorzien is van een ‘rijden onder invloed’ stand. Hierdoor zal de kart reageren alsof de bestuurder onder invloed van alcohol is. Jonge (toekomstige) bestuurders konden zelf ervaren dat alcohol en verkeer niet samengaan.