Na twee weken formeren, onder leiding van formateur Bart Krol, kan gezegd worden dat het formatieproces tussen VVD, CDA, SGP en CAP in volle gang is. De vier partijen komen meerdere keren per week bijeenin het gemeentehuis. Van elke partij nemen steeds twee leden deel aan het gesprek.

Zowel eenvoudige als zware dossiers komen voorbij aan de onderhandelingstafel, waarbij globaal de opbouw in beleidsterreinen wordt gevolgd zoals gehanteerd in de begroting. Ondanks de verschillende politieke achtergronden wordt er constructief en met een realistische blik samengewerkt en is de sfeer aan de onderhandelingstafel goed te noemen.

Naar verwachting duurt het formatieproces eerder nog enkele weken dan maanden. “Het is voor ons van groot belang om snel weer een stabiel en breed gedragen college te kunnen installeren”, aldus de vier partijen.