Bij de politie zijn drie gevallen bekend van de babbeltruc waarbij de daders bloed afnemen bij de slachtoffers. In wisselende samenstelling doen twee personen zich voor als medewerker van een ziekenhuis,als apotheker of als arts. Ze krijgen het slachtoffer zo ver om bloed af te geven, waarbij de andere dader het huis doorzoekt op zoek naar geld en bankpassen.

Van twee van de daders is een signalement bekend. Het gaat volgens de politie om twee vrouwen van begin twintig. Ze hebben een lichtgetint uiterlijk en spreken accentloos Nederlands. Ze hebben halflang donker haar en zijn tussen 1,60 en 1,65 meter lang. Er zijn meer daders in de zaak: bij een van de gevallen was ook een man betrokken.

Ouderenbond ANBO reageert geschokt op het verhaal. “We hebben al veel babbeltrucs gehoord, maar dit is echt verschrikkelijk. Dat er dan ook echt bloed geprikt wordt is gewoon onvoorstelbaar. Het is ook gewoon gevaarlijk.”

De politie roept op om alert te zijn en niet in te gaan op verzoeken van mensen die aan de deur komen om bloed te prikken.