Hoofdtrainer John de Wolf stopt eind dit seizoen als hoofdtrainer van SV Spakenburg. Daarmee komt er een einde aan een driejarige samenwerking, waarin hij de club in zijn eerste jaar via een titel wistterug te loodsen naar de Tweede Divisie.
Afgelopen week heeft John de Wolf in gesprekken met de technische commissie en het bestuur van SV Spakenburg zelf aangegeven dat hij na drie jaar bij de Blauwen het een goed moment vindt om op zoek te gaan naar een nieuwe sportieve uitdaging als trainer. Daarbij direct aangevend dat hij deze voetbaljaargang uiteraard zijn ziel en zaligheid in SV Spakenburg blijft steken, zoals hij ook in de afgelopen jaren heeft gedaan. “Mijn eerste doel is met Spakenburg dit seizoen zo hoog mogelijk te eindigen”, zegt De Wolf. “Daarop focus ik me de komende maanden. En daarna zien we wel verder.”
De inwoner van Leiden wist in zijn eerste jaar als hoofdtrainer SV Spakenburg kampioen te maken, waardoor de Blauwen weer terugkeerden op het hoogste amateurniveau. Vorig seizoen werd een klassering in de subtop behaald in de Tweede Divisie. Naast de titel in de Derde Divisie kan toch ook wel als hoogtepunt de doorstroom van het aantal jeugdspelers naar de hoofdmacht worden gezien. Onder het bewind van John de Wolf zijn Jasper Beekhuis, Youri Koelewijn en Argjend Selimi tot zeer waardevolle (basis)spelers voor de Blauwen uitgegroeid. En dit seizoen dient de 17-jarige Hero van Lopik zich aan, die onlangs tegen Noordwijk zijn eerste doelpunt wist te maken. “Dat is mooi voor die jongens en goed voor de club”, stelt De Wolf. “Het is een fantastische spelersgroep, die hard werkt. Ik ben ervan overtuigd dat we na een stroeve competitiestart de weg omhoog gaan vinden.”
Het bestuur van SV Spakenburg is John de Wolf zeer erkentelijk voor zijn inzet voor onze vereniging en respecteert zijn keuze om na drie seizoenen te willen stoppen als hoofdtrainer. “John heeft zich in de afgelopen jaren als een uitstekende ambassadeur van onze vereniging laten zien. We zijn blij dat hij bij zijn droomclub in het amateurvoetbal zijn trainerskwaliteiten heeft kunnen tonen”, zegt voorzitter Klaas Hartog. “Uiteraard hopen we dat hij straks een mooie andere vereniging vindt die bij zijn ambitie past. Maar eerst gaan we – spelers, trainers en supporters van SV Spakenburg – voor een goede klassering in het huidige seizoen.”