VVN Persuitnodiging Minister Van Nieuwenhuizen start Fietsverlichtingscampagne “Ik val op” met VVN
Vele tienduizenden kinderen banen zich na schooltijd op de fiets naar hun sportclub. Samen met verkeersministerCora van Nieuwenhuizen start Veilig Verkeer Nederland maandag 28 oktober “Ik val op.
‘Fietsers zonder licht’ staat bovenaan de lijst van gedragingen waar mensen een onveilig gevoel van krijgen in het verkeer. Hoewel we slechts 10% van de fietskilometers in het donker afleggen, vindt 20% van de ongevallen in het donker plaats. Niet gek dus dat maar liefst 93% van de jongeren en jongvolwassenen (13 t/m 24 jaar) fietsen met fietsverlichting belangrijk vindt voor de eigen veiligheid. Door in het donker met werkende voor- en achter-verlichting te fietsen neemt het risico op een ongeval met 17% af.