Volgende week zaterdag 2 november steken vrijwilligers door heel Nederland de handen uit de mouwen voor het beschermen en behouden van natuur en landschap tijdens de 19e editie van de Natuurwerkdag. Zoook in de gemeente Bunschoten.
Bij ons in de gemeente gaan vrijwilligers van 10.00 tot 14.00 uur aan de slag bij de Zuiderzeekade. Zij gaan aan de slag met het verwijderen van de wilgjes die het afgelopen jaar zijn opgekomen. Ook wordt de bast van de overgebleven stammen geschild om te testen of de wilgen minder snel terugkomen. De vrijgekomen takken worden uiteindelijk versleept naar de rand van het natuurgebied.
Lijkt het u leuk om mee te helpen? Er is nog plek voor vijf volwassenen. Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op www.natuurwerkdag.nl of contact opnemen met locatieleider Piet van Middelaar via pvanmiddelaar@gmail.com.
Het thema dit jaar is biodiversiteit; het aantal soorten planten en dieren in een bepaald gebied. Het verlies hiervan (de afgelopen decennia ruim 70%) is een grote zorg. Dit geheel is voor ons als mens van levensbelang. Met de Natuurwerkdag kunt u de natuur in onze omgeving een handje helpen!