Dit weekend wordt voor de vijftiende keer de Nacht van de Nacht gehouden. Van zaterdag op zondag gaan de lichten uit bij de mensen thuis, bedrijven en gemeentes. De bedoeling is om aandacht te vragenvoor energiebesparing en lichtvervuiling.
Nederland is steeds lichter geworden. “In de afgelopen 100 jaar 125 keer lichter,” legt Mattheus Bleijenberg van Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) uit. “En door al dat elektrische licht zijn we per nacht anderhalf uur minder gaan slapen en dat terwijl we het donker nodig hebben om weer op te laden.”
Ook de natuur heeft volgens de NMU behoorlijk wat last van onze lampen.
De Nacht van de Nacht is er voor de bewustwording, maar er gebeurt ook veel leuks. Zeker voor kinderen is er in de provincie voldoende te doen. Op internet zijn leuke, avontuurlijke en spannende activiteiten te vinden tijdens de Nacht van de Nacht.