De politie heeft beelden verspreid van twee bloedprikoplichters die een 90-jarige man uit Eindhoven 4000 euro afhandig hebben gemaakt. Gisteren werd bekend dat er mogelijk een landelijke bende actiefis die eerder ook al toesloeg in Utrecht, Delft en Dongen.

De zogenoemde bloedprikoplichters sloegen drie keer toe in Utrecht: op 7 september in Kanaleneiland en op 14 en 20 oktober in Overvecht. De nepverplegers gingen langs bij ouderen en zeiden dat ze bloed moesten prikken vanwege een gevaarlijke griepepidemie. De slachtoffers geloofden dat en terwijl de ene nepverpleger bezig was, ging de ander op zoek naar waardevolle spullen in het huis van het slachtoffer.

Na de incidenten in Overvecht, kwamen er soortgelijke incidenten aan het licht in Eindhoven, Delft en vanochtend in Dongen. Of de verdachten op de beelden ook verdacht worden van de oplichtpraktijken in Utrecht, kon een politiewoordvoerder vanochtend nog niet bevestigen.

De politie vermoedt dat er één groep verantwoordelijk is en dat er in wisselende samenstelling wordt gewerkt. De methode gaat verder dan alle andere methoden, omdat “de lichamelijke integriteit wordt aangetast”, aldus de politie.