IJsselmeervogels heeft een punt gepakt op bezoek bij De Treffers. Diep in blessuretijd zette Ahmed el Azzouti de 3-3 eindstand op het scorebord.
De Treffers, dat zes duels op rij ongeslagen was, zettede goede vorm door in de eerste minuten van de wedstrijd. Verdediger Cendrino Misidjan kopte uit een vrije trap de openingstreffer tegen de touwen. In de zestiende minuut trokken de Vogels de stand gelijk door een goal van Sanny Monteiro.
Kort voor rust konden de supporters van IJsselmeervogels nog een keer juichen. Danny van den Meiracker, die eerder in de wedstrijd een bal op de lat kopte, scoorde. Dit was het laatste noemenswaardige moment van een vermakelijke eerste helft met kansen voor beide teams.
Ook aan het begin van de tweede helft wist De Treffers een doelpunt te maken: 2-2. Misidjan, die vorig seizoen voor Spakenburg speelde, maakte zijn tweede van de avond, opnieuw met het hoofd. In de slotfase kwam de thuisploeg op voorsprong. Net als de eerste twee doelpunten viel ook deze treffer uit een spelhervatting.
Koploper IJsselmeervogels leek tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan te lopen, maar in de extra tijd zorgde El Azzouti voor 3-3. Jeffrey Buitenhuis kreeg zelfs nog een grote mogelijkheid op 3-4, maar de doelman van De Treffers verrichte een prachtige redding.
4′ Cendrino Misidjan [1-0]
16′ Sanny Monteiro [1-1]
44′ Danny van den Meiracker [1-2
55′ Cendrino Misidjan [2-2
82′ Aziz Khalouta [3-2]
90+2′ Ahmed El Azzouti [3-3]
IJsselmeervogels blijft koploper in de Tweede Divisie. De voorsprong op nummer twee Rijnsburge Boys is drie punten. De eerstvolgende wedstrijd voor de Vogels is dinsdag tegen FC Den Bosch in de beker.